Actual

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova, în cadrul căreia s-au discutat un spectru larg de subiecte cu privire la interacțiunea dintre conducerea Moldovei și organizația internațională, dar și despre activitatea OSCE pe teritoriul Republicii Moldova.

În contextul lansării campaniei prezidențiale în țara noastră, șeful statului a abordat în mod special participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral, subliniind faptul că Republica Moldova este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE.

De asemenea, Igor Dodon a menționat importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE, document în care este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune.

Totodată, în cadrul discuției au fost analizate rezultatele întrevederii pe care Igor Dodon a avut-o la finele lunii iulie cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, subliniind importanța implementării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii. În acest context, șeful statului și Claus Neukirch au făcut un schimb de opinii vizavi de pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

Citește și: Guvernul gestionează eficient toate procesele de care este responsabil, a declarat marți președintele Igor Dodon

loading...

Comments are closed.