Alte știri

Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Academiei de Științe a Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 6 octombrie, Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), în cadrul căreia au fost abordate diverse subiecte legate de activitatea mediului academic din țara noastră și problemele cu care se confruntă.

Igor Dodon a menționat că în programul său electoral se regăsește soluția pentru una dintre cele mai acute probleme din domeniul respectiv – restabilirea statutului AȘM ca forum de cercetare științifică și educație culturală a țării. În acest sens, în anul 2019, Dodon a prezentat în Parlament inițiativa legislativă privind modificarea Codului pentru Știință și Inovare care prevede reabilitarea Academiei de Științe. Proiectul are avizul favorabil al mai multor comisii parlamentare și urmează a fi aprobat în plen.

„Cunosc problemele cu care se confruntă mediul academic din țara noastră și le voi soluționa. I-am asigurat pe academicieni de tot sprijinul echipei noastre în implementarea proiectelor menite să asigure modernizarea și reformarea Academiei de Științe. Vom continua cu perseverență lucrurile începute! Doar împreună, uniți, vom putea să construim o țară în care vrem să trăim., a declarat Igor Dodon.

Citește și: Dodon: Ar fi frumos în școli să predea lecții despre istoriile de succes ale țării

 

loading...

Comments are closed.