Politic

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea. În cursul dialogului, părțile au vorbit despre problemele cu care se confruntă astăzi agenții economici din Moldova care au parteneri comerciali în Federația Rusă, informează Accent TV

Cei doi au fost unanimi în opinia privind complexitatea problemelor legate de logistica transporturilor, livrarea produselor esențiale din Rusia în Moldova și livrarea pe piața rusă a produselor tradiționale moldovenești.

Interlocutorii au remarcat necesitatea unei strânse cooperări între Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în vederea acordării sprijinului necesar partenerilor comerciali ai țării noastre în identificarea soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă. În context, fiind examinate chestiuni legate de o interacțiune strategică.

Igor Dodon a subliniat faptul, că “Delovaya Rossiya”, cea mai mare organizație obștească de business din Rusia, oferă și va oferi în continuare sprijin în vederea dezvoltării cooperării bilaterale între cercurile de afaceri din Rusia și Moldova.

La rândul său, Sergiu Harea a remarcat că în prezent mulți antreprenori se adresează la Camera de Comerț după Certificate cu privire la forță majoră, iar CCI le oferă consultații și sprijinul necesar. Totodată, în contextul recentelor întrevederi cu întreprinzătorii, Camera de Comerț și Industrie a formulat principalele probleme care au apărut în cadrul contractelor cu companiile rusești, acestea fiind legate de transport, logistică și remitențe. CCI a exprimat disponibilitatea de a conlucra cu Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă în domeniul respectiv și alte domenii, ce prezintă interes pentru agenții economici din cele două țări.

loading...

Comments are closed.