Actual

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu membrii Comitetului Național „Victorie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere de lucru cu membrii Comitetului Național „Victorie”, în cadrul căreia s-au discutat subiecte privind marcarea a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și a apărării Moldovei, în anul 1941, împotriva ocupanților fasciști. La întrevedere au participat și președinții raioanelor pe teritoriul cărora au avut loc cele mai aprige acțiuni militare din anul 1941.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre păstrarea patrimoniului militar și istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe teritoriul țării noastre, necesitatea de a aduce într-o stare decentă monumentele și complexele memoriale dedicate apărătorilor Patriei, acordarea ajutorului veteranilor de război.

Potrivit liderului PSRM, sunt planificate diferite acțiuni la nivel republican și local, printre care inventarierea și reabilitarea monumentelor eroilor căzuți, organizarea unor conferințe științifice, editarea unor cărți, activități cu implicarea tinerilor.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon a menționat importanța păstrării memoriei istorice despre eroismul poporului nostru și a dat asigurări că va acorda toată susținerea în organizarea și desfășurarea acțiunilor militare și patriotice.

loading...

Comments are closed.