Actual

Igor Dodon a mers în mai multe sate din raionul Ialoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei sale de astăzi în raionul Ialoveni, Igor Dodon a mers mai întâi în satul Horești, unde a vizitat cea mai importantă întreprindere din localitate, ferma care produce lapte, cașcavaluri și alte produse lactate cu marca „Ferma cu Origini”.

Idor Dodon a discutat cu colectivul întreprinderii nu doar despre procesul de producție, dar și despre drumuri, sfera socială, pandemie, a relatat ceea ce s-a reușit în aceste domenii, dar și despre planurile pentru următorii patru ani.

Cu locuitorii din satul Zîmbreni, președintele Dodon s-a întâlnit la Casa de cultură, unde a vorbit despre protecția socială, pensii, reabilitarea drumurilor și obiectivelor sociale, despre susținerea agriculturii și combaterea epidemiei și a menționat în mod special despre o realizare importantă și anume demararea procesului de dublare etapizată a salariilor pentru toți lucrătorii medicali. În luna octombrie, medicii primesc deja un salariu cu 30% mai mare, de la Anul Nou acesta se va majora cu încă 30%, iar în primul trimestru al anului 2021 – cu 40%.

În satul Costești din raionul Ialoveni, Igor Dodon a vizitat o întreprindere agricolă care se ocupă de recoltarea și depozitarea fructelor, înainte ca acestea să ajungă în piețe și magazine. La întâlnirea cu membrii colectivului, a discutat despre măsurile de susținere a agriculturii și le-a explicat agricultorilor, cum vor fi realizate planurile echipei sale de creare a platformelor industriale în raioanele țării.

Vizita din raionul Ialoveni s-a încheiat cu o întâlnire cu lucrătorii întreprinderii orășenești „Ialoveni-gaz”. La fel ca și în alte localități, oamenii sunt interesați de economia țării, de noile locuri de muncă (în special, pentru tinerii specialiști), reabilitarea drumurilor și a infrastructurii. Igor Dodon a vorbit despre modul în care va soluționa aceste probleme, despre ceea ce s-a făcut deja, despre planurile pentru viitor.

Citește și: SONDAJ // În turul doi al alegerilor prezidențiale Igor Dodon o va devansa pe Maia Sandu cu o diferență de 9%

loading...

Comments are closed.