Alte știri

Igor Dodon a vizitat două gospodării agricole din raionul Telenești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon întreprinde astăzi o vizită de lucru în raionul Telenești, în cadrul căreia s-a familiarizat cu activitatea a două gospodării agricole din satul Tîrșiței, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

SRL „Agrobabac„ a fost creată în anul 2014 și este specializată în cultivarea cerealelor, floarea soarelui și a porumbului. Potrivit agricultorilor, recolta de pe circa 300 ha din totalul de 350 ha a fost compromisă de seceta severă.

O altă gospodărie agricolă, SRL „Vitculens”, activează deja de 7 ani. Pe o suprafață de circa 30 ha, sunt cultivate legume (ardei, ceapă, morcov), iar pe 18 ha crește o livadă de pomi fructiferi (mere, prune). O parte din recoltă este comercializată pe piața internă, iar o parte este exportată în Federația Rusă. Aici lucrează permanent 12 lucrători, iar în sezonul de recoltare, numărul acestora crește semnificativ. Întreprinderea dispune de un frigider cu o capacitate de 900 tone. Igor Dodon a salutat faptul că întreprinderea are un nivel înalt de echipare tehnică și a comunicat despre inițiativele guvernamentale privind susținerea sectorului agrar.

Șeful statului a adus mulțumiri agricultorilor pentru munca pe care o depun zi de zi, în pofida dificultăților cu care se confruntă și i-a informat despre decizia luată ieri la ședința Consiliului Suprem de Securitate, potrivit căreia statul va aloca suplimentar încă cel puțin 300 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor afectați de secetă.

Citește și: Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Ungheni. Despre ce au discutat

loading...

Comments are closed.