Igor Dodon a vizitat raionul Florești. Cu cine s-a întâlnit președintele

Igor Dodon a vizitat spitalul din raionul Florești, pentru a înmâna unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui, în semn de înaltă apreciere a meritelor lor deosebite în domeniul protecției sănătății publice și în combaterea răspândirii virusului. Acest spital are o capacitate de circa 300 de paturi. Aici activează 420 de persoane. În prezent, în instituția respectivă se tratează 45 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, iar 36 s-au externat.

În continuare, Președintele țării împreună cu Ștefan Paniș, președintele raionului Florești, a mers la școala sportivă din oraș unde aproximativ 500 de copii pot frecventa diverse secții sportive. Administrația instituției a solicitat susținere pentru a finisa lucrările de reparație a cazangeriei și a sălii de lupte. Igor Dodon a dat asigurări că va acorda sprijinul necesar.

Ulterior șeful statului a discutat cu președintele raionului despre problemele cu care se confruntă regiunea. Interlocutorii au acordat o atenție sporită chestiunilor legate de dezvoltarea agriculturii, construcția și reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială. Președintele a asigurat administrația locală de faptul că actuala conducere a țării va finanța în volum deplin realizarea tuturor programelor social-economice planificate.

De asemenea, Igor Dodon a informat despre decizia luată în comun cu guvernul care prevede acoperirea deficitului bugetelor raionale din bugetul național – în aceste scopuri, vor fi alocate circa 320 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share