Social

Igor Dodon a vizitat un grup de copii care au beneficiat de implanturi cohleare, finanțate din bugetul de stat, la Spitalul Clinic Republican pentru Copii ”Emilian Coțaga”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi primii 10 copii care au beneficiat de implanturi cohleare, finanțate din bugetul de stat, la Spitalul Clinic Republican pentru Copii ”Emilian Coțaga”.

Operațiile au fost realizate de renumitul profesor ceh Jiří Skřivan fiind asistat de Alexandru Didencu, medic otorinolaringolog din țara noastră.

Așa cum a fost preconizat, în acest an, vor beneficia de implant cohlear 20 de copii cu hipoacuzie sever-profundă din Republica Moldova pentru care au fost alocate din fondurile CNAM – 7 800 000 lei.

Medicii au asigurat că intervențiile au decurs cu succes iar copiii își vor recăpăta auzul, ceea ce îi va ajuta să învețe să vorbească, iar mai târziu, să se integreze în societate. Medicii au menționat că luna aceasta vor începe pregătirile pentru următoarele 10 intervenții de implant Cohlear.

Igor Dodon a amintit că anterior 19 copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de fundația de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.

Citește și: Dodon: „Oamenii vor stabilitate, responsabilitate. Oamenii vor politicieni de nădejde”

loading...

Comments are closed.