Alte știri

Igor Dodon: Al doilea val al epidemiei de coronavirus va fi mai dur ca primul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al doilea val al epidemiei de coronavirus va fi mai dur ca primul.

Declarațiile au fost făcute de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui interviu oferit pentru Unimedia.info, transmite Știri.md.

„Cred că al doilea val va fi mai dur ca primul. Nu doar în R. Moldova, dar în toată lumea. Acum vom fi mai pregătiți, inclusiv din punct de vedere al medicilor, echipamentelor, dar și psihologic. Nu știu cînd va fi: octombrie, noiembrie, decembrie. Vom vedea”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că probabilitatea apariției valului doi de infecție cu coronavirusul de tip nou este foarte mare. Dodon va lansa o inițiativă̆ de majorare esențială a finanțării sistemului de sănătate.

O informație similară a oferit și directorul ANSP, Nicolae Furtună, care a precizat că acest virus s-ar putea ca acest virus să devină unul sezonier.

Menționăm că 20 mai, în Republica Moldova au fost confirmate încă 213 de cazuri noi de coronavirus. Potrivit datelor oficiale, pînă în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 228 decese din cauza COVID-19, iar peste 2.500 de persoane au fost vindecate.

loading...

Comments are closed.