Alte știri

Igor Dodon anunță că a avut o întrevedere cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin.

În cursul dialogului au discutat mai multe subiecte legate de dezvoltarea și aprofundarea în continuare a relațiilor de colaborare moldo-ruse în diverse domenii, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

“Am fost unanimi în opinia că relațiile de prietenie și colaborare strategică dintre Moldova și Rusia trebuie păstrate și consolidate.

În această ordine de idei am vorbit despre modificările legislative operate recent de deputați, care au făcut posibilă reluarea retransmiterii canalelor de informații rusești pe teritoriul Republicii Moldova, precum și despre adoptarea Legii privind statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică în Moldova.

Veaceslav Volodin a salutat aceste decizii, menționînd importanța lor, în primul rând pentru cetățenii moldoveni, dar și pentru Federația Rusă, deoarece vor contribui la dezvoltarea mai eficientă a relațiile bilaterale în domeniile economiei, culturii, educației etc.

De asemenea, am făcut un schimb de opinii vizavi de finalizarea negocierilor asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, urmând să fie semnat Aranjamentul Administrativ privind aplicarea acestuia între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse.

Amintesc, că împreună cu echipa prezidențială am lucrat insistent asupra acestui Acord, mult așteptat de concetățenii noștri, care instituie un nou cadru de garanții sociale pentru lucrătorii migranţi din Republica Moldova, care au muncit sau muncesc în Federația Rusă”, a transmis Dodon.

loading...

Comments are closed.