Alte știri

Igor Dodon asigură că nu vor exista majorări nemotivate la produsele alimentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șefii celor mai mari rețele de comerț a produselor alimentare din Moldova, în care a fost discutată aprovizionarea magazinelor, prețurile și respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La întrevedere a participat și conducerea ministerului Afacerilor Interne, a Agriculturii și Dezvoltării Mediului, a Economiei și Infrastructurii.

În cadrul întrevederii, au fost abordate trei subiecte de bază: aprovizionarea magazinelor cu produse alimentare și mărfuri, problema prețurilor, implementarea de către rețelele de comerț a măsurilor de securitate în contextul pandemiei cu coronavirus de tip nou.

După ce au fost expuse toate opiniile, s-a constatat că nu există impedimente în asigurarea populației cu produse alimentare necesare. Fiecare rețea analizează dinamica tranzacțiilor pentru ultimele șase luni și își asigură stocurile de mărfuri în volumul necesar.

Totodată, cei prezenți au dat asigurări că rețelele de comerț nu intenționează majorarea prețurilor la produse, acest lucru este făcut doar dacă există anumite cauze economice obiective, cum ar fi majorarea prețului de către producător, creșterea tarifelor la transport, fluctuația cursului valutar, etc.

Totodată, s-a menționat că rețelele de comerț implementează indicațiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale în ceea ce privește respectarea obligatorie a normelor pentru prevenirea răspîndirii infecției COVID-19. Astfel, sînt întreprinse măsuri de asigurare a magazinelor cu dezinfectate, măști de protecție, mănuși, iar cumpărătorii sînt ghidați să respecte distanța socială de minimum un metru.

Citește și: UPDATE // Igor Dodon a anunțat 5 inițiative pentru susținerea stabilității social-economice în țară, în condiții de criză

 

loading...

Comments are closed.