Politic

Igor Dodon atenționează: Membrii şi simpatizanţii PSRM nu doresc o alianţă cu PAS şi DA, dar nici alegeri anticipate!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea membrilor şi simpatizanţilor PSRM nu doresc o coaliţie a deputaţilor formaţiunii cu exponenţii PAS şi Platforma DA. Declaraţia aparţine preşedintelui ţării, Igor Dodon, scrie Abcnews.md. 

„După evenimentele din ultima perioadă, majoritatea membrilor și susținătorilor PSRM spun despre Năstase și Maia Sandu „să nu de-a Domnul să ajungă aceștia la guvernare”. Majoritatea socialiștilor nu doresc ca ACUM să vină la guvernare, deoarece ei sunt prea naționaliști. La întâlnirile cu cetățenii chiar îi întreb ce fel de guvernare doresc, și oamenii spun deschis că după un așa comportament al membrilor PAS și DA, nu doresc o coaliție din care ar face parte acest bloc”, a declarat Igor Dodon.
 
În opinia sa, oamenii nu doresc nici alegeri anticipate, deoarece acestea ar secătui bugetul de stat. „Atunci îi întreb despre coaliția cu PD sau despre anticipate și oamenii nici aceste scenarii nu le agreează, dar oricum trebuie să găsim o soluție, deoarece nu avem prea multe opțiuni. Înțeleg de ce concetățenii noștri nu doresc anticipate, deoarece vor fi cheltuiți banii din bugetul statului. Dacă alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, atunci, cel mai probabil, până la Anul Nou nu vom avea un Guvern, ceea ce înseamnă că un Parlament funcțional vom avea la începutul anului viitor”, a mai spus șeful statului.
 
Amintim că PAS şi PPDA, deşi au doar 26 deputați, revendică funcția de președinte al parlamentului pentru Andrei Năstase, iar cea de prim-ministru – pentru Maia Sandu. Reacţia preşedintelui Igor Dodon la poftele celor de la PAS şi PPDA a fost una tranşantă. „Știți cum este o vorbă în limba rusă „Кукушка хвалит Петуха? За то, что хвалит он Кукушку”. S-a spus că Năstase este cel mai bun pentru spicher, iar Maia este ca mai bună pentru prim-ministru. Dar de unde v-ați luat voi așa deștepți? Oamenii poate cred altfel”, a precizat Dodon.
loading...

Comments are closed.