Economic

Igor Dodon cu „abonament” la ProTV Chișinău?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Se întâmplă în Republica Moldova. La cel mai românesc post de televiziune, ProTV, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și mai ales partidul său, PSRM, care mai nou colaborează cu Partidul Muncitoresc din Coreea de Nord, este promovat și prezentat într-o lumină mai mult decât pozitivă.

Pe 1 iulie, ProTV a făcut o știre despre sărbătoarea de 20 de ani a Partidului Socialiștilor. Dar nu o știre autentică, ci o acțiune de promovare. Altfel zis, un film publicitar, cu reclamă ascunsă de “ochiul fiscului”, cu benificii de imagine în favoare clientului și cu efecte subliminale pentru subconștientul privitorului.

“Delegații din Ungaria, Coreea de Nord și Turcia au fost invitate la sărbătoarea Socialiștilor, în centrul atenției au fost oficiali rusi care l-au felicitat pe Dodon și au spus ca Moscova este cu ochii pe țara noastră”, se spune în reportajul realizat de ProTV, fără a menționa că delegatul Coreei de Nord a a avut o luare de cuvânt, și că a vorbit în numele Conducătorului lor etern, și că a salutat Acordul politic între cele două partide socialiste ale Coreei de Nord și Republicii Moldova, se spune în articolul semnat de Mocanu.

Declarațiile făcute de Mocanu pot fi considerată adevărate, dacă e să amintim o discuție dintre Ana Ursachi și Renato Usatîi, când ultimul vorbea cu avocata sa despre „abonamentele” sale pe care le are la mai multe televiziuni, inclusiv ProTV Chișinău.

Sumele ieşite atunci la iveală sunt impresionante. Usatîi îşi plătea „abonamentul” în 2014 la ProTV cu 8 000 de euro pe lună, la RTR – 3200, iar cei de la Jurnal TV voiau 40 000. Tot atunci, după ce a fost publicată discuția dintre Usatîi și Ursachi, ProTV explica că totul este legal.

Nu se cunoaște cât ar achita acum PSRM pentru reportaje pozitive la ProTV, dar comparând cu reportajele făcute de această televiziune pentru Renato Usatîi sau Ilan Shor, probabil am putea compara și suma abonamentelor.

loading...

Write A Comment