Politică

Igor Dodon: „Cu cât mai aproape sunt alegerile, cu atât vin mai multe atacuri”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Cu cât sunt mai aproape alegerile, cu atât mai multe atacuri sunt în adresa președintelui”, o spune șeful statului, Igor Dodon, arătându-se convins că, în eventualitatea în care se va înscrie în cursă, are cele mai bune șanse.

„De aceea au început să mă atace. Mă atacă atât oponenții politici, care speră să-mi fie concurenți la următoarele alegeri prezidențiale, cu toate că – încă o dată – eu nu am spus că particip. Cât și mă atacă foarte dur Plahotniuc, care datorită acțiunilor pe care noi le-am întreprins în vara anului trecut, a fost nevoit să fugă din Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului a menționat că se încearcă difuzarea diferitor secvențe video, care au fost filmate pe ascuns și despre care știe că au fost filmate. „Eu mi-am asumat o anumită povară conștient, ca să scăpăm de Plahotniuc”, susține Igor Dodon.

Potrivit lui, sunt încercări de a-l denigra și de a-l destabiliza psihologic, însă acestea nu vor avea efect. „Mai vin mesaje de tot felul că „dacă nu ai să te oprești, ai să primești nu știu ce”… Așa a fost și anul trecut. Anul trecut am dat dovadă de caracter și am mers până la capăt. Și anul acest tot voi da dovadă”, a menționat Igor Dodon.

Cât despre deputații care îi cer demisia, Igor Dodon spune că aceștia reprezintă „conservele lui Plahotniuc, care încep să se developeze”. În opinia sa, declarațiile, imaginile video, protestele – toate au legătură între ele și sunt coordonate de Vladimir Plahotniuc.

Igor Dodon a mai spus că pentru a suspenda președintele, „așa cum își doresc unii”, este nevoie 67 de voturi în Parlament și această procedură nu este deloc simplă. În condițiile în care Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au 52 de deputați, o astfel de procedură nu are șanse.

Igor Dodon spune că nu-și va prezenta demisia. În ceea ce ține de participarea la alegerile prezidențiale, va decide în luna septembrie.

Citește și: Juristul Ion Dron o atacă dur pe Maia Sandu, după decizia CC: „Hotărârea Curții este o palmă, dată aroganței politice, prestate de către unii lideri umflați de rating”

loading...

Comments are closed.