Politică

Igor Dodon despre negocierile PSRM-ACUM: Andrei Năstase nu va fi președintele al parlamentului, nici să nu viseze!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dorința președintelui Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, de a deveni Președinte a Parlamentului Republicii Moldova, votat de către deputații PSRM și blocul ACUM, nu se va realiza. Cel puțin așa declară șeful statului, Igor Dodon, care a participat aseară la emisiunea Moldova în direct, la televizunea națională.

„Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar. Poate prim-ministru, dacă se înțeleg acolo cu Maia Sandu, în cazul în care fac coaliție cu socialiștii. Dacă nu, atunci se va merge la alegeri parlamemtare anticipate”, a declarat tranșant președintele Republicii Moldova.
 
Referitor la o coaliție dintre PSRM și PDM, Igor Dodon crede că democrații pregătesc terenul pentru alegeri anticipate. „În caz dacă democrații anunță mâine că acceptă condițiile soclialiștilor, atunci PSRM convoacă Consiliul și decid. Din ceea ce văd, democrații se pregătesc de alegeri anticipate. Părerea mea e că nici PD-ul nu este interesat de astfel de discuție”, a spus politicianul.
 Igor Dodon în direct la Moldova 1, Lui Năstase și Maia Sandu ouăle nu o să le ajute, discutii psrm blocul acum, parlament moldova igor dodon, maia sandu si zindaida grecianii, 
Totodată, șeful statului a explicat de ce socilaștii nu prea au încredere în PAS cu DA privind formarea unei alianțe. „Îmi amintesc când eram deputat în Parlament, câte moțiuni de cenzură au fost înainte de socialiști împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, care a închis zeci și sute de școli. Noi știm ce promovează ei”, a conchis Igor Dodon.
 
Amintim că săptămâna trecută PSRM și blocul ACUM au început discuțiile despre o eventuală alianță în Parlament. Socialiștii sunt gata să le ofere funcția de premier celor din PAS cu DA, cu condiția că ei o votează pe Zinaida Grecianîi președinta Parlamentului. Totodată, PSRM pledează pentru formarea unui guvern funcțional, în timp ce Năstase și Maia Sandu vor un guvern minoritar. Discuțiile dintre cele 3 partide continuă, dar fără mari șanse de a se ajunge la careva rezultate politice, consideră analiștii de la Chișinău.
Vicepreședintele PAS către PSRM, mihai popusoi NU suntem gata să partajăm ceva, iob ceban slusari, nastase dodon maia sandu, 
loading...

Comments are closed.