Actualitate

Igor Dodon, despre speculațiile opoziției precum că guvernul Chicu și-ar da demisia: Vrabia mălai visează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a răspuns azi la întrebările jurnaliștilor, după ceremonia de recepționare a primului lot de ajutoare din partea României.  Fiind întrebat despre bănuielie opoziției că astăzi sau mâine premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, și-ar da demisia, pentru că președintele și-ar dori alegeri anticipare după sistemul mixt, Igor Dodon a menționat că alegeri anticipate chiar dacă vor avea loc, vor fi organizate după sustemul proporțional, după cum a decis astăzi Curtea Cnstituțională.

„Curtea Constituțională astăzi a decis că alegerile anticipate au loc după sistemul proporțional. Acest lucru l-au solicitat inclusiv deputații socialiști. Așa că alegerile anticipate chiar dacă vor avea loc, vor avea loc după sistemul proporțional,” a menționat președintele.

Referitor la demisie, președintele spune că nu știe nici despre o demisie.

„Vrabia mălai visează. Eu cu domnul prim-ministru am discutat jumate de oră în urmă și nu am auzit despre nici o demisie,” a mai spus Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, el va face tot posibilul ca să nu ajungem într-o criză politică.

„Eu în calitate de președinte voi face tot posibilul ca alegerile prezidențiale din acest an să aibă loc după cum este planificat și să nu avem o nouă criză politică. Alegeri anticipate ar însemna căderea guvernului și o situație de instabilitate de minim 6-7 luni. Dar dacă opoziția vrea să își asume acest lucru, să și-o asume. Dar eu în calitate de președinte voi face tot posibilul să nu fie criză politică,” a adăugat președintele țării.

Menționăm că speculațiile referitor la demisia guvernului au venit de la deputatul PAS, Mihai Popșoi.

„Cică Chicu se gândește să demisioneze azi. Dodon spera la anticipate pe mixt. Socoteala de la Luna…”, a scris Mihai Popșoi pe Facebook.

La fel, astăzi Curtea Constituțională a decis că eventuale alegeri parlamentare anticipate pot avea loc doar în baza sistemulului proporțional de vot și doar la cel devreme un an de când modificarea sistemului electoral a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

loading...

Comments are closed.