Politic

Igor Dodon dezamăgit de membrii Guvernului care au făcut tranzacția aeroportului cu familia Rothschild pe la spatele său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit pe pagina sa de Facebook cu o explicație ce ține de finalizarea tranzacției de preluare de către un investitor străin a companiei Avia Invest, întreprindere căreia i-a fost concesionat aeroportul, fiind vorba despre preluarea aeroportului de miliardarul american Nat Rothshild.

Șeful statului spune că a fost convocat Consiliul de Securitate în data de 23 august. Scopul acestuia era exclusiv de a discutat pe subiectul dat, care are o importanță majoră pentru Republica Moldova. La ședință, Dodon spune că a fost prezent inclusiv ministrul Economiei, Vadim Brânzan. Acest lucru poate fi confirmat printr-un proces verbal al ședinței respective.

„Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova.” transmite Igor Dodon.

Amintim că presa a scris că încheierea tranzacției a venit în urma unui angajament cu părțile interesate, inclusiv cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și a prim-ministrului Maia Sandu. Un acord de achiziționare a cotei de 95% din compania Avia Invest, care a primit Aeroportul Internațional Chișinău în concesionare și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, la data de 19 august.

vinzarea aeroport chisinau, brinzan maia sandu rotschid

loading...

Comments are closed.