Alte știri

Igor Dodon: Guvernarea vrea un procuror de buzunar care să acționeze la comandă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actuala guvernare are nevoie de un procuror de buzunar, care să-i execute ordinele. Așa a comentat liderul PSRM, Igor Dodon, insistența președintelui țării și a partidului de guvernământ de a-l demite pe Procurorul General, scrie primul.md

”Nu este vorba despre persoana lui Stoianoglo. Problema constă în faptul că actualul președinte și partid de guvernământ vor să obțină o pârghie pentru a putea intimida oponenții politici și oamenii de afaceri. (…) Ei înțeleg că nu vor obține rezultate palpabile în economie și domeniul social. Situația este complicată și ei nu vor face față. De aceea, unicul lucru pe care îl pot arăta publicului este acest show. Ei au nevoie de un procuror care să deschidă dosare la comandă, în primul rând pe numele oponenților politici, ai liderilor opoziției, noi toți care le arătăm cetățenilor ce fărădelegi se produc în țară”, a spus liderul PSRM la o emisiune la ”Primul în Moldova”.

Potrivit lui Dodon, după opoziție, guvernarea va începe presiunile asupra mediului de afaceri, exact cum a fost și pe timpurile regimului lui Plahotniuc.

”Pofta vine mâncând. Deja am văzut cum unii miniștri intimidează agenții economici, cărora le cer comisioane dacă vor să câștige tendere. De aceea ei au nevoie de un procuror de buzunar care să poată fie utilizat pentru a intimida oponenții și să câștige bani din business. Acest lucru nu se va termina cu bine și vedem deja un pas concret în procesul de capturare a statului”, a menționat Dodon.

Președintele PSRM a criticat și lipsa de reacție a ambasadorilor occidentali, care nu au demonstrat niciun punct de vedere legat de inițiativele PAS în schimbarea mai multor legi din domeniul justiției.

loading...

Comments are closed.