Alte știri

Igor Dodon i-a îndemnat pe alegători să nu voteze ”spoilerii” electorali

Pinterest LinkedIn Tumblr

La alegerile din iulie 2021, alegătorii cu opțiuni de stânga nu ar trebuie să-și irosească voturile pentru partidele care pretind că se vor alia cu socialiștii și comuniștii în următorul Parlamentul al Republicii Moldova. Despre aceasta a vorbit astăzi Igor Dodon, copreședintele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Liderul socialist a menționat că ”spoilerii” sunt lansați în campaniile electorale pentru a rupe voturile partidelor mari, iar datorită unor astfel de structuri politice a învins și Maia Sandu în alegerile prezidențiale din 2020.

”Dreapta lansează diferiți ”spoileri” care să nu ne permită nouă să avem majoritate parlamentară. Aceeași tactică a fost și la alegerile prezidențiale, iar datorită acestora au reușit să ne dezbată în turul I. Dacă noi aveam primul loc în primul tur, atunci noi câștigam în turul II. Aceasta a fost sarcina lor, să fărâmițeze stânga”, a spus Dodon, menționând că situația a rămas neschimbată și în această cursă electorală pentru alegerile parlamentare, miza fiind chiar mai mare.

”De aceasta, încărcările să fărâmițeze eșichierul de stânga există. Eu nu dau aprecieri și nu dau nume, dar eu vă rog să fiți atenți. De ce să aruncați votul vostru, cu speranța că votați pentru cineva care spune va face alianță cu comuniștii și socialiștii, cu Voronin și Dodon? De ce din star nu votați pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, să nu riscați? Unii dintre voi ați riscat la prezidențiale, dar în ce s-a întors acum? V-ați gândit că va fi mai bine, iar acum vă mâncați unghiile”, a fost adresarea lui Dodon către o parte din electoratul de stânga.

Amintim că PCRM și PSRM au creat un Bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar structura politico-electorală a fost înregistrată de CEC prin hotărârea din 21 mai 2021. Blocul va fi cu numărul 6 în buletinul de vot, cu Voronin și Dodon în fruntea listei.

loading...

Comments are closed.