Alte știri

Igor Dodon: “În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău încă câteva sute de mii de doze de Sputnik V”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău încă câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik V, a anunțat astăzi Igor Dodon, președintele PSRM, co-președintele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Astăzi, am venit la Palatul Republicii ca să particip la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19. Așa cum am menționat anterior, intenționez să mă vaccinez cu „Sputnik V” deoarece am mai mare încredere în acest vaccin.

La Palat am văzut un număr foarte mare de doritori de a se imuniza anume cu acest vaccin. Am trecut tot rândul de oameni până la coadă și am discutat cu cei veniți. Sunt ferm convins că este nevoie urgent de asigurat vaccinarea cu „Sputnik V” în toate centrele medicale din țară pentru a evita aglomerația mare care este înregistrată astăzi în preajma Palatului Republicii. Pentru aceasta avem nevoie suplimentar de un număr impunător de vaccin.

Am stat cu toți doritorii in rind și am decis să nu mă vaccinez până nu asigurăm toți doritorii cu „Sputnik V”.

Țin să amintesc că Republica Moldova a primit gratuit din partea Federației Ruse 182 mii doze de vaccin „Sputnik V”. Deoarece acest ser rusesc este cel mai așteptat de moldoveni, stocurile se epuizează rapid. Astfel, am convenit să procurăm până la 1 milion de doze de „Sputnik V” suplimentar ca toți doritorii să beneficieze de acest vaccin. În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău încă câteva sute de mii de doze de vaccin, iar populația va avea posibilitatea să se imunizeze masiv pentru a depăși cât mai rapid pandemia”, a declarat Dodon.

loading...

Comments are closed.