Actual

Igor Dodon, în vizită de lucru la primăria Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, a mers astăzi într-o vizită de lucru la primăria Chișinău, relatează Telegraph.md

Subiectele abordate în cadrul întrevederii țin de măsurile care au fost implementate și acțiunile care sunt realizate în prezent, dar și pașii care urmează să-i întreprindă municipalitatea în lupta cu COVID-19.

Pretorii și șefii direcțiilor, care asigură funcționalitatea orașului, au prezentat planurile de activitate. Responsabilii din domeniul sănătății, au comunicat despre gradul de pregătire al instituțiilor medicale municipale și necesitățile zilnice pentru asigurarea medicilor și spitalelor cu echipamente pentru a primi pacienții suspecți la noul virus.

În prezent, 4 spitale municipale sunt dotate și primesc pacienții cu COVID-19:

– Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco”
– Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”
– Spitalul de boli contagioase pentru copii
– Maternitatea nr. 2

Toate sunt asigurate în funcție de instituție, de la 10 la 21 de zile cu costume speciale, măști, mănuși, viziere, dar și restul celor necesare. Banii au fost alocați de către primăria Chișinău din fondul de rezervă și donațiile acumulate pe contul deschis de primăria capitalei. Totodată și celelalte spitale municipale au primit bani pentru a procura echipamente. În total circa 7 milioane de lei.

În această perioadă, subdiviziunile municipale întreprind următoarele acțiuni pentru ca orașul să funcționeze în siguranță pentru cetățeni:

– Dezinfectarea străzilor și trotuarelor, parcurilor, scuarurilor, spațiilelor verzi, a stațiilor de așteptare, curțilo, scărilor de blocuri și încăperilor sanitare;
– În transportul public este dezinfectant pentru călători;
– Au fost excluși taxatorii pentru a evita riscurile de infectare în masă;
– A fost restricționat transportul public de la 6.00 la 10.00 și seara de la 16.00 la 20.00;
– A fost scos la linie transportul la capacitate maximă pentru a evita alomerarea.

Igor Dodon a asigurat că va susține municipalitatea în măsurile întreprinse, pentru gestionarea cât mai eficientă a epidemiei de COVID-19.

Citește și: Cine este directorul „Centrului Covid-19 Chișinău” amenajat la MoldExpo

loading...

Comments are closed.