Alte știri

Igor Dodon în vizită la SC ”Sfânta Treime”: ”Echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are elaborat un program economic de dezvoltare a țării în care sistemului de sănătate îi este rezervat un loc aparte”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu colectivul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, transmite Telegraph.md

Liderul socialist a discutat despre problemele existente în sistemul de sănătate și a mulțumit personalului medical pentru eforturile și profesionalismul de care au dat dovadă în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Igor Dodon a amintit că mereu a acordat o atenție sporită dezvoltării sistemului medical din țara noastră, iar anul 2020, prin decret prezidențial l-a declarat Anul Lucrătorului Medical. În cursul acestuia mai mulți medici și asistenți medicali au fost apreciați cu înalte distincții de stat, a majorat salariile medicilor cu 60 la sută, a contribuit la renovarea și dotarea spitalelor raionale.

”Am subliniat că echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are elaborat un program economic de dezvoltare a țării în care sistemului de sănătate îi este rezervat un loc aparte. Vom insista în continuare pe majorarea salariilor lucrătorilor medicali – inițial cu cel puțin 40%. Vom crea un sistem de indemnizații și de susținere a tinerilor specialiști. Vom stopa practica de reducere a paturilor în spitale. Fiecare localitate trebuie să aibă cel puțin o farmacie și un lucrător medical.

Pe finalul întrevederii am îndemnat angajații instituției să fie alături de noi la alegerile din 11 iulie”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Citește și: Irina Vlah s-a vaccinat. Cu ce s-a imunizat bașcanul Găgăuziei

loading...

Comments are closed.