Politic

Igor Dodon întrunește Consiliul Suprem de Securitate. Despre ce vor discuta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni miercuri pentru a discuta problema aprovizionării cu gaze, a anunțat președintele Igor Dodon, scrie RadioChișinău.md

Republica Moldova are în acest moment două scenarii de a primi gaze din 1 ianuarie, a declarat președintele Igor Dodon. El s-a referit la aprovizionarea cu gaz fie din Ucraina, fie prin conductele internaționale, precum ar fi Turkish Stream. Dodon a precizat că totul depinde acum de relațiile dintre Rusia și Ucraina.

„ Acordul e finalizat, trebuie să fie semnat în aceste zile. Contractul negociat cu Gazpromul și prevede două scenarii. Primul scenariu prevede tranzitul gazului cu Ucraina, iar al doilea scenariu prevede de asemenea livrarea gazului rusesc, dar în alte puncte de conectare a sistemului de gaz a R. Moldova, către alte conducte internaționale. Astfel de puncte sunt două: prin gazoductul din sud, Turkish Stream. Noi avem posibilitatea tehnică să primim acest gaz care vine din Rusia, prin Turcia, Bulgaria, România și intră pe gazoductul de tranzit mare din Balcani. Acesta e scenariul de bază.  Dacă vom avea nevoie de volume suplimentare care să vină pe la Alexeevca, pe la nord, prin Ucraina, dar tot gaz rusesc. Avem siguranță că gaz va fi”.

loading...

Comments are closed.