Igor Dodon: Mă adresez deputaților care primesc salarii de 10 ori mai mari decît pensia medie pe țară…

Igor Dodon, Mă adresez deputaților care primesc salarii de 10 ori mai mari decît pensia medie pe țară, psrm zinaida grecianii, pas maia sandu, blocul acum oazu nantoi, pdm plahotniuc 

În 27 de ani de independență a Republicii Moldova, în premieră, la expirarea a circa 3 luni după alegerile parlamentare și 2 luni după prima ședință a noului Parlament nu avem nici Președinte al Parlamentului, nici majoritate parlamentară și nici Guvern funcțional.

În acest contex politic, Președintele Igor Dodon condamnă egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. “Reiterez încă o data că cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare și deputații trebuie să înceapă să muncească”, a declarat șeful statului.

“Mă adresez deputaților aleși în Parlament, care primesc salarii de 10 ori mai mari decît pensia medie pe țară cu îndemnul de a forma o majoritate parlamentară și un Guvern sau să recunoască faptul că ambițiile, ”rînza moldovenească” nu le permit să găsească limbă comună, fapt care va conduce la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, a mai spus Dodon.

Totodată, președintele s-a adresat ieri la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament?

Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, pînă pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci Președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate.

Total
0
Shares
Total
0
Share