Politic

Igor Dodon: Maia Sandu a propus să politizăm Curtea Constituțională cu numiri pe criterii politice a judecătorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recunoscut în cadrul unei emisiuni telivizate că numirile judecătorilor la Curtea Constituțională (CC) a fost făcută pe criterii politice, la inițiativa Maiei Sandu și Andrei Năstase din blocul ACUM.

Dodon a recunoscut că s-a procedat foarte urât atunci când majoritatea parlamentară alcătuită din PSRM, PAS și Platforma DA au anulat concursul care a desemnat la CC alți doi judecători, care ulterior au fost înlocuiți cu Domnica Manole și Vladimir Țurcan. Dodon a mai spus că PSRM a fost împotriva politizării Curții Constituționale, dar au cedat la insistența partenerilor de alianță din cadrul Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Partidul Socialiștilor a delegat politic două persoane în guvern și gata și încă o persoană la CC, trebuie să recunosc. Atunci când s-a luat decizia ca cele două locuri pentru CC ca doi judecători să fie înaintați politic, la ceea ce eu am fost împotrivă și stăteam împreună cu colegii de coaliție. Eu am spus că nu-i corect, haideți să votăm la CC judecători pe cei care au câștigat concursul. Cu ce suntem noi mai buni? Facem concurs, câștigă cei care nu le place nu știu cui. Eu cred că partenerii care au insistat, nu socialiștii au insistat pe formatul criteriei politice. Ei au spus „hai politic să înaintăm”, eu le-am spus că nu-i corect. Vă place vouă sau nu de Eșanu, de Grosu, nici mie nu-mi place poate, dar dacă oamenii au câștigat, hai să-i numim și să mergem înainte, că o să arate urât. Și arată urât”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

loading...

Comments are closed.