Igor Dodon: ”Maia Sandu reprezintă principala piedică în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”

Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a adus acuzații serioase la adresa guvernării conduse de Maia Sandu, susținând că aceasta reprezintă un obstacol major în calea integrării europene a țării.

”Maia Sandu reprezintă principala piedică în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Ea a încălcat toate criteriile de la Copenhaga ale Uniunii Europene.

Democrație? 12 canale de televiziune închise și impunerea cenzurii. Înființarea unui centru de cenzură. Toți cei care critică-o pe Maia Sandu devin automat “oameni ai Kremlinului”, chiar și unioniștii.

Statul de drept – unde este? Uitați ce au făcut cu Stoianoglo. Și acum oamenii serioși nu doresc să participe la concursul pentru funcția de procuror general, și fac bine, pentru că înțeleg că la sfârșitul anului Moldova va avea un alt președinte, care va anula decretul nelegal al Sandu și-l va reinstituii pe Stoinoglo în funcție.

Unde sunt respectarea drepturilor minorităților naționale și prezența unei economii de piață? Schemele lui Spînu și planurile sale de a închiria spații comerciale în aeroport firmei «Рога и копыта» – asta este economie de piață? Și ce se întâmplă cu bugetul? Și corupția și contrabanda – țara nu a văzut asemenea ample proporții în ultimii 15 ani.

Din inițiativa Maiei Sandu, toate criteriile pentru aderarea la UE în Moldova au fost discreditate. De aceea, Maia Sandu este groparul integrării europene a Republicii Moldova”, a declarat Dodon.

De notat că Maia Sandu nu a răspuns încă acuzațiilor lui Dodon.

Total
0
Shares
Total
0
Share