Politic

Igor Dodon: Membrii Uniunii Euroasiatice cumpără gazul rusesc cu 120-160 de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Uniunii Euroasiatice cumpără gaz rusesc de câteva ori mai ieftin decât Republica Moldova, astăzi. Anunțul a fost făcut de către fostul președinte al țării, Igor Dodon, la Prime TV. Liderul PSRM a precizat că decizia Maiei Sandu de a se îndepărta de această platformă este una greșită și este în defavoarea cetățenilor Republicii Moldova.

„Membrii Uniunii Euroasiatice au obținut preț la gaz de 120-160 de dolari, maxim 200 de dolari pentru mia de metri cubi. Atunci îmi pun întrebarea, colaborarea Republicii Moldova pe această platformă este benefică? Evident că da, fără nici un angajament”, a declarat Dodon.

Ex-președintele țării a venit cu unele clarificări cu privire la statutul de observator, pe care l-a obținut țara noastră în cadrul Uniunii Euroasiatice.

„Președintele țării este responsabil de politica externă, el duce mesajul în exterior, atunci când mesajele duc la unele angajamente din partea Republicii Moldova, atunci există proceduri: de exemplu, aprobarea hotărârii de guvern. În acest caz nu sunt angajamente. Președintele s-a adresat pentru a obține un rol de observator și 5 state au acceptat. Regret că actuala conducere nu vrea să folosească această platformă”, a precizat Dodon.

Amintim că Republica Moldova a primit statut de observator al Uniunii Economice Eurasiatice în mai 2018.

loading...

Comments are closed.