Politic

Igor Dodon nu se va suspenda din funcție pe perioada campaniei electorale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a anunțat că nu se va suspenda din funcție pe perioada campaniei electorale, pentru că ar avea anumite obligații și va avea de semnat diferite acte și documente în această perioadă, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău 

Totodată, el a promis, în cadrul intervenției sale săptămânale „Președintele răspunde” că, odată cu începerea campaniei electorale nu va face vizite oficiale, nu va oferi medalii și nu va folosi mașina de serviciu pentru vizite în teritoriu.

Referindu-se la deschiderea secțiilor de vot peste hotare, Igor Dodon a declarat că trebuie deschise cât mai multe secții de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Totodată el a spus că și cetățenii din stânga Nistrului trebuie să aibă dreptul la libera circulație. Igor Dodon a calificat regimul de autoizolare a regiunii transnistrene drept ilegal și și-a exprimat speranța că acesta va fi ridicat până la sfârșitul lunii octombrie.

Comisia Electorală propune deschiderea a 41 de secții de vot pentru cetățenii R. Moldova care locuiesc în stânga Nistrului.

Tiraspolul a prelungit până la 1 decembrie regimul de autoizolare a regiunii transnistrene din cauza pandemiei de COVID-19.

Dodon va trimite fotograful și cameramanul în concendiu, nu va participa la acțiuni publice și va renunța la automobilul de serviciu

loading...

Comments are closed.