Alte știri

Igor Dodon: Oamenii trebuie să știe că majorarea salariilor la medici, acordarea a câte 700 de lei la pensionari sunt blocate de coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii trebuie să știe că, dacă și astăzi coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor va boicota ședința Parlamentului, vor fi blocate majorarea salariilor la medici, acordarea banilor suplimentari pentru agricultori și plata a câte 700 de lei suplimentar pentru aproximativ 660 de mii de pensionari din întreaga țară. Avertizarea vine din partea șefului statului, Igor Dodon și a fost făcută în cadrul epizodului de vineri a emisiunii “Președintele răspunde”.

Igor Dodon a explicat că, potrivit Constituției, atunci când în Parlament nu este o majoritate, Guvernul este în drept să-și asume responsabilitatea în fața Legislativului pentru proiecte importante, lucru pe care l-a făcut Executivul miercuri.

Șeful statului a enumerat un șir de proiecte de legi pe care Guvernul și-a luat răspunderea în fața Parlamentului. Este vorba de proiecte foarte importante, cum ar fi acordarea a câte 700 de lei la peste 660 de mii de persoane, dublarea, în etape, a salariilor la angajații în sistemul medical. „Eu am promis dublarea salariilor în trei etape, începând cu 1 septembrie, când trebuie să crească cu 30 la sută”, a subliniat Igor Dodon. Un alt proiect ține de alocarea suplimentară a 100 de milioane de lei la fondul de subvenționare în agricultură, pentru a ajuta fermierii care au suferit pagube din cauza secetei. „Agricultorii, care au avut de suferit de pe urma secetei, trebuie ajutați? Trebuie!”, a subliniat președintele Igor Dodon.

Un alt proiect prevede acordarea a 50 de milioane de lei pentru a crea infrastructura la platformele industriale, care urmează să fie dezvoltate în 16 raioane, pentru a crea locuri de muncă. Alte 20 de milioane de lei sunt bani alocați pentru programul „Prima Casă 6”, destinat pentru militari.

“Ce face opoziția? Maia Sandu și Andrei Năstase au făcut coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor, au boicotat ședința Parlamentului ca să nu poată intra în vigoare aceste proiecte. Toți acești bani, planificați pentru oameni, nu vor fi achitați”, a subliniat Igor Dodon.

Șeful statului regretă că opoziția blochează activitatea guvernului, iar dacă azi vor boicota ședința Parlamentului, proiectele pentru oameni așa și nu vor intra în vigoare. “Dacă vor bloca și vineri, vom discuta cum facem mai departe. Dar oamenii trebuie să știe cine a blocat majorarea salariilor la medici, blocarea banilor pentru agricultori, blocarea a câte 700 de lei pentru pensionari”, a precizat președintele țării.

Violeta Ivanov este deputatul din numele căruia Ștefan Gațcan a primit oferta de 500 de mii de euro

Ștefan Gațcan a primit oferta de 500 de mii de euro pentru a ieși din PSRM de la deputatul PP ȘOR Violeta Ivanov. Despre aceasta Gațcan i-a povestit președintelui țării, Igor Dodon.

“Eu am discutat ceva timp în urmă, el a venit într-o zi puțin speriat. Mi-a spus că i-a venit o rudă de la Violeta Ivanov și i-a pus pe masă 500 mii de euro”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.
Șeful statului mai spune că i-a sugerat lui Ștefan Gațcan să depună o plângere la Procuratură, dar acesta a refuzat. “Ce s-a întâmplat cu el câteva zile în urmă, încă o să aflăm. Eu nu am discutat cu dlui”, a mai adăugat Dodon.

Șeful statului spune că i-a oferit lui Ștefan Gațcan pază de stat la solicitarea președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. “Îi era frică de viața sa. Cei, care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, probabil… nu știu, el se temea”, a spus președintele.

Igor Dodon a precizat că deputatul Gațcan a beneficiat de pază de stat doar până la ieșire din țară. Ulterior, cu soția și copii a plecat într-o direcție necunoscută. „A fost decizia lui să plece. Nu l-a obligat nimeni”, a conchis președintele.

loading...

Comments are closed.