Politic

Igor Dodon propune ca la Chișinău să fie organizat un Sobor al Ortodoxiei pentru a rezolva problema dintre Patriarhii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a menționat că este nevoie de a discuta problemele care au apărut în domeniul religios între Patriarhiile de la Moscova și Constantinopol.

Președintele propune ca în Chișinău să fie organizat un Sobor al Ortodoxiei pentru a discuta problemele cu care se confruntă în momentul de față lumea creștină, mai ales fiind vorba de viziunea Patriarhiei Constantinopol față de biserica ortodoxă din Ucraina, transmite Tass.

Propun desfășurarea unui sobor mondial al Ortodoxiei în Republica Moldova. Situația care s-a produs în sânul lumii creștine pe mine, ca pe un creștin ortodox, mă îngrijorează”, a spus Dodon, comentând ultimele evoluții din relația dintre Moscova și Costantinopol.

Dodon s-a grăbit să asigure jurnaliștii de la Moscova că Moldova va rămâne în sfera canonică a Bisericii Ortodoxe Ruse. „Mitropolia Moldovei a fost constituită în 1813 cu străduința marelui Gavriil Bînulescu-Bodoni ca parte a Bisericii Ortodoxe Ruse și va rămâne așa”, a subliniat Dodon., transmite deschide.

Șeful statului moldovean a mai adăugat că în R Moldova locuiesc peste 98% de creștini ortodocși, de aceea, țara noastră ar putea deveni o platformă pentru desfășurarea acestui sobor.

Amintim că ieri, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să rupă relațiile cu Patriarhia Constantinopolului deoarece aceasta a recunoscut legitimitatea Patriarhului Kievului, Filaret.

Moscova promite sancțiuni pentru cei care vor vizita bisericile care se supun Patriarhiei de la Constantinopol.

loading...

Comments are closed.