Politic

Igor Dodon, referitor la alegerile parlamentare: Moldova trebuie să preia exemplu de la Finlanda!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Pohjanheimo Paivi.

În cursul dialogului, Dodon a apreciat activitatea prodigioasă a dnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului și a menționat că relațiile bilaterale dintre statele noastre sunt foarte bune. Oficialul a scos în evidență că Moldova și Finlanda au semnate 6 acorduri bilaterale ceea ce constituie o bază bună pentru dezvoltarea cooperării pe multiple planuri.

De asemenea, șeful statului a menționat interesul Moldovei pentru preluarea experienței Republicii Finlanda în mai multe domenii, inclusiv în cel politic. „Faptul că pe data de 14 aprilie, în Finlanda, au avut loc alegerile parlamentare și conducerea organului legislativ deja a fost aleasă – este un bun exemplu pentru noi”, a spus Dodon.

În alt context, președintele Moldovei a salutat sprijinul acordat de Finlanda Republicii Moldova prin intermediul programelor UE, cum ar fi cele de twinning şi EUBAM. „Am adus mulțumiri pentru cooperarea şi pe dimensiunea de securitate, pentru asistența Finlandei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, a mai spus Dodon.

Pe final, el a reiterat faptul că instituția prezidențială este interesată și continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

Igor Dodon referitor la alegerile parlamentare, Moldova trebuie să preia exemplu de la Finlanda, psrm parlament moldova, partidul socialistilor, Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova,

loading...

Comments are closed.