Politic

Igor Dodon se plânge că Guvernul Filip blochează activitatea Președintelui în politica externă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Igor Dodon regretă că Guvernul condus de Pavel Filip îi limitează activitatea în domeniul politicii externe. Despre aceasta el a declarat marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă la care a făcut bilanţul activităţii sale în decurs de un an şi jumătate în funcţia de Preşedinte.

Potrivit lui Dodon, Guvernul Filip a blocat participarea sa la sesiunea Adunării Generale a ONU, chiar dacă Preşedintele este cel care trebuie să reprezinte ţara la astfel de forumuri. „Prin Ministerul de Externe (MAEIE), el face totul pentru a limita posibilităţile Preşedintelui în domeniul politicii externe. Şi acest lucru se face în pofida faptului că Preşedintele are împuterniciri pentru politica externă”, a subliniat Dodon.

El a mai spus că, până în ultima clipă, MAEIE nu a transmis invitaţia din partea preşedintelui Franţei, până când ambasadorul francez nu a comunicat direct despre acest lucru. În acest sens, Igor Dodon a subliniat că, în ciuda acestui fapt, Preşedintele oricum a obţinut rezultate.

Șeful statului a menţionat că, timp de un an şi jumătate, a întreprins 27 de vizite în străinătate, a avut întâlniri cu 17 preşedinţi, 6 preşedinţi de parlamente şi 8 prim-miniştri.

De asemenea, Dodon a vorbit despre întâlnirea cu preşedintele rus Vladimir Putin, programată pentru 13-14 iulie. El a acceptat invitaţia lui Putin de a merge la Moscova la meciul final al Cupei Mondiale de Fotbal.

loading...

Comments are closed.