Politic

Igor Dodon, șeful delegației la APCEMN, a participat la reuniunea Comitetului pentru chestiuni juridice și politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Igor Dodon, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperări Economice la Marea Neagră (APCEMN), a participat la cea de-a 58-a reuniune a Comitetului pentru chestiuni juridice și politice al Adunării, în calitate de membru al acestuia.

Reuniunea a avut loc pe parcursul zilei de astăzi, în regim online, întrunind membrii Comitetului – reprezentanți ai delegațiilor naționale, precum și angajați ai Secretariatului Internațional al organizației.

Principala temă de pe agenda ședinței a fost promovarea digitalizării și inovării în scopul îmbunătățirii procesului legislativ și transparenței activității parlamentare.

De asemenea, au fost puse în discuție activitățile demarate în cadrul Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), precum și proiectele planificate. Printre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare a infrastructurii regionale se numără dezvoltarea autostrăzii de centură în regiunea Mării Negre (Black Sea Ring Highway) și a rețelelor de transport maritim în regiunea OCEMN” (“Motorways of the Sea”).

Totodată, a fost ales un nou președinte al Comitetului, precum și vicepreședintele acestuia.

Reuniunile comitetelor APCEMN precedează sesiunea de toamnă a Adunări Generale a APCEMN, care va avea loc pe 23-25 noiembrie.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, APCEMN include Parlamente din 12 state membre ale OCEMN: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina. În cadrul adunării generale precedente, membrii APCEMN au aprobat unanim Hotărârea Comitetului permanent al organizației cu privire la acordarea Macedoniei de Nord a statutului de membru al APCEMN.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XI-a la APCEMN fac parte șeful delegației Igor Dodon – Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, membrii Alexandr Suhodolski (Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor), deputații Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Mariana Cușnir și Victor Spînu.

loading...

Comments are closed.