Igor Dodon și Adrian Albu au plecat la Budapesta: Au avut o întâlnire cu Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó

Igor Dodon și Adrian Albu au avut astăzi, la Budapesta, o întâlnire cu ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, informează telegraph.md

”Am făcut o sinteză a relațiilor bilaterale între statele noastre, inclusiv pe plan parlamentar și am evidențiat potențialul care urmează să fie valorificat, preponderent în raportul comercial moldo-maghiar.

În discuție am subliniat că poziția Guvernului Ungariei, în aspecte ce țin de valorile și principiile fundamentale ale societății noastre, ne sunt apropiate și credem că autoritățile de la Chișinău ar trebui să preia această bună practică. În acest sens au fost remarcate protejarea familiei tradiționale, respectul reciproc între oameni etc.

I-am mulțumit șefului diplomației Ungariei pentru tot suportul oferit de țara sa Republicii Moldova și am exprimat toată deschiderea pentru fortificarea relațiilor bilaterale în interesul comun al popoarelor noastre”, a declarat Albu.

”Împreună cu deputatul PSRM, Adrian Albu întreprindem o vizită de lucru de o zi în capitala Ungariei, Budapesta.

Astăzi, am avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó. Am discutat cele mai actuale subiecte de pe agenda relațiilor de colaborare dintre statele noastre.

Am menționat, că Ungaria este un partener important al Republicii Moldova, inclusiv în sfera comerțului. Apreciez mult faptul că Ungaria, fiind membră a Uniunii Europene, își menține cu fermitate pozițiile în chestiuni de principiu.

Am subliniat, că interesele naționale ale țărilor noastre coincid în multe privințe. Mă refer, inclusiv la păstrarea și protejarea valorilor noastre tradiționale și, în special, a familiei.

Mi-am exprimat convingerea că Moldova și Ungaria au un potențial imens de cooperare care urmează a fi descoperit și valorificat la justa valoare, în beneficiul țărilor și a popoarelor noastre”, este declarația lui Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share