Igor Dodon și Maia Sandu l-au felicitat pe Klaus Iohannis cu ocazia realegerii în funcția de președinte al României

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și fostul Premier, Maia Sandu, au plasat pe facebook mesaje de felicitare pentru Klaus Iohanis, câștigătorul celui de al doilea mandat al său, după ce a câștigat Turul II al alegerilor Prezidențiale din România.

Șeful Statului, Igor Dodon, i-a transmis felicitări lui Klaus Iohanis cu realegerea sa în funcție și totodată a menționat că mizează în continuare pe relații de colaborare dintre Republica Moldova și România.

Stimate domnule Klaus Iohannis,

Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al României și vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități care vă revin. Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova, prin mandatul pe care vi l-au încredințat, și am toată încrederea că veți continua să contribuiți activ la buna conlucrare dintre țările noastre.

Republica Moldova apreciază contribuția Dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre. Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cât mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor.

Republica Moldova rămâne o țară angajată pe calea reformelor, o țară care în același timp își dorește să contribuie la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina.” a scris Igor Dodon.

Și fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat pe Klaus Iohannis după ce a câștigat alegerile prezidențiale din țara vecină,  pentru al doilea mandat consecutiv.
Sandu a postat mesajul de felicitare pe pagina sa de Facebook  însoțit de o poză.
„Felicitări, domnule Președinte! Felicitări, dragi români!”, a scris Maia Sandu.

Amintim că Klaus Iohannis a obținut o victorie istorică în R. Moldova. Candidatul PNL s-a ales cu 96,32% din cele 52 285 de voturi, în timp ce pentru fostul premier Viorica Dăncilă au votat doar 3, 68 la sută dintre alegători.

Și românii din țară i-au acordat votul de încredere președintelui Klaus Iohannis pentru încă un mandat. Astfel, după centralizarea voturilor din toate cele 18.748 de secţii din România, Klaus Iohannis a obţinut 63.17%, în timp ce Viorica Dăncilă, liderul PSD s-a ales 36.81%.

Prezența la vot în al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost de 49,79%. În diaspora, au votat peste 900 de mii de cetățeni români, un număr record, dintre care majoritatea pentru Iohannis.

Total
0
Shares
Total
0
Share