Alte știri

Igor Dodon și Vladimir Voronin au participat la o ședință specială cu genericul „Moldova multietnică: provocări și perspective ale viitorului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor, la invitația Consiliului Public al Moldovei, a participat la o ședință specială cu genericul „Moldova multietnică: provocări și perspective ale viitorului”, evenimentul organizat în colaborare cu Consiliul Coordonator al Organizațiilor Etnoculturale.

În cadrul ședinței s-a discutat despre situația actuală din țară, inclusiv despre provocările și pericolele asupra dezvoltării social-economice. În context, Igor Dodon a menționat necesitatea elaborării unor măsuri pentru consolidarea statalității noastre, a suveranității, integrității teritoriale, păcii și armoniei interetnice.

Liderul PSRM a subliniat în mod special faptul că forța statului moldovenesc constă în unitatea și solidaritatea diferitelor etnii care locuiesc de secole în țara noastră și că în pofida problemelor existente, trebuie să ne mândrim că avem o Patrie de care trebuie să avem grijă și pe care trebuie s-o consolidăm.

În același timp, Igor Dodon a amintit că o treime din populația Moldovei o constituie reprezentanții a zeci de etnii și că aceștia sunt mari patrioți și stataliști convinși și că, în timp ce a deținut funcția de Președinte al Republicii Moldova, pentru prima dată a fost instituită funcția de consilier prezidențial pentru relații interetnice.

loading...

Comments are closed.