Politică

Igor Dodon: Starea de urgență oferă mai multe atribuții Guvernului precum procurarea vaccinului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Starea de urgență îi oferă Guvernului în demisie mai multe atribuții și îi dă posibilitatea de a lua unele decizii de susținere a populației, transmite Telegraph.md

Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a explicat necesitatea instituirii stării de urgență pe întreg teritoriu al țării, până în data de 31 mai.

Totodată, Dodon spune că dacă Înalta Curte va decide anularea stării de urgență, așa cum au cerut deputații PAS și Octavian Țîcu, atunci ei vor trebui să își asume unele consecințe.

Pronosticurile OMS ne spun că în luna mai va fi o creștere a numărului de cazuri. De aceea vreau să preîntâmpin ca acești deputați și Maia Sandu să-și asume consecințele negative: creșterea numărului de cazuri și va fi mai dificil să cumpere vaccin. Ieri guvernul a venit cu câteva suporturi pe perioada stării de urgență: compensarea dobânzilor, se restituie TVA, medicamente gratuite pentru cei care fac tratament la domiciliu. Sunteți gata să anulați aceste inițiative, acțiuni de susținere a populației?”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Guvernul interimar îi propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.