Politic

Igor Grosu a anunțat că până în 2023, în Moldova va fi redus numărul de sate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reforma administrativ-teritorială va fi înfăptuită până la următoarele alegeri locale generale, subiectul va fi pe ordinea de zi politică a guvernării în anul 2022. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni televizate.

”Dacă mă întrebați pe mine și aceasta e opinia tuturor colegilor din partid și fracțiune, e logic, dacă vrem să nu ratăm 2023, noi trebuie să venim cu o opinie mai mult sau mai puțin susținută de majoritatea părților interesate până la alegerile locale”, a spus liderul interimar al PAS.

Grosu a precizat că guvernarea nu-și poate permite să ”omită data limită”, anul 2023, pentru această reformă, deoarece astfel vor mai fi irosiți alți 7 ani. Potrivit liderului PAS, dacă până în 2023 nu va fi micșorat numărul localităților din Moldova, atunci reforma nu va mai putea fi realizată până în 2027, când va expira mandatul celor aleși în scrutinul din 2023.

”Nu e indicat și nu văd nicio logică. Dacă scăpăm anul 2023, înseamnă că trebuie să așteptăm 2027, ceea ce este un lux de nepermis”, a declarat Grosu.

loading...

Comments are closed.