Igor Grosu a avut o discuție cu coraportorii APCE, Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o discuție cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Oficialii au discutat despre evoluțiile recente din țara noastră, despre pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional. „În această toamnă, la 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc 2 scrutine electorale importante pentru democrația și viitorul țării noastre. Moldova este ținta unei campanii hibride fără precedent din partea Federației Ruse și a grupărilor criminale. Unicul scop al lor este să dezbine societatea și să slăbească instituțiile statului”, a menționat Președintele Parlamentului în cadrul discuțiilor.

Șeful legislativului a mai subliniat că țara noastră are nevoie în continuare de sprijin din partea Consiliului Europei în consolidarea democrației, în realizarea reformei justiției, în lupta cu corupția, dar și în organizarea alegerilor libere și corecte.

Tot astăzi, coraportorii s-au întâlnit cu deputații din majoritatea parlamentară și din opoziție.

Total
0
Shares
Total
0
Share