Igor Grosu a cerut o ședință în contextul ultimelor accidente rutiere soldate cu decese

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a cerut Comisiei Securitate, Ordine Publică și Apărare, să se întrunească într-o ședință în contextul ultimelor accidente rutiere soldate cu decese.

„O combinație de vitezomani și beți la volan sau și una și alta, sau separați, nu contează, dar finalul este tragic – pierdem vieți omenești, tineri și aceasta este o tragedie și pentru familie, și pentru noi toți.

Stimați colegi, membri ai Comisiei, vă rog, organizați o audiere, invitați toate instituțiile, începând cu cei care îi formează, cei care îi examinează, cei care îi monitorizează în trafic, cei care adoptă decizii în instanță. Sunt unii că trec prin justiție ca prin unt, n-au nicio treabă și repetă acest lucru și am văzut și în țările vecine.

Haideți să ne gândim la niște sancțiuni mai drastice, lasă-l să fie pasager sau pieton pe viață. Nu se poate abține, nu se poate controla, nu înțelege cât este de grav să se urce beat la volan – să rămână fără permis pe viață și de făcut așa ca domnii judecători să nu poată interveni.

Haideți să vedem ce putem face și să introducem reguli dure, pe viață să devină pasager. va fi mai bine pentru el și pentru cei din jur”, a declarat el.

Total
0
Shares
Total
0
Share