Igor Grosu efectuează o vizită în Franța

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația președintelui Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

La Paris, șeful legislativului se va întâlni cu omologii săi, președintele Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și președintele Senatului francez, Gérard Larcher. Igor Grosu va avea discuții și cu președintele Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann. Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene.

Tradițional, președintele Parlamentului va discuta și cu moldovenii stabiliți în Franța. Igor Grosu va vizita o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Din componența delegației care îl va însoți pe șeful legislativului în Franța fac parte președintele Grupului de prietenie cu Republica Franceză, Marcela Adam, și Ersilia Qatrawi, membru al aceluiași Grup de prietenie.

Total
0
Shares
Total
0
Share