Igor Grosu: „Moldova va fi o țară democratică, pentru că doar așa copiii noștri vor avea un viitor bun”

„Moldova va fi o țară democratică, pentru că doar așa copiii noștri vor avea un viitor bun”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, de la tribuna centrală a Legislativului, cu ocazia Zilei Internaționale a Democrației.

Șeful legislativului a subliniat că democrația stă la baza prosperității, amintind că cetățenii Republicii Moldova au avut de suferit din cauza lipsei de democrație și a lipsei de libertate. Potrivit Președintelui Parlamentului, cetățenii noștri merită un viitor în care nu sunt războaie, în care țările se respectă între ele și în care nimeni nu te poate împiedica să ai o viață bună. „Democrația înseamnă lucruri simple – să știi că cei care te conduc muncesc pentru dezvoltare și nu pentru a te bloca în sărăcie, să poți învăța ce-ți place, să poți lucra unde vrei, să poți spune ce gândești, să nu te temi pentru viața ta. Și noi nu vom renunța la aceste lucruri”, a afirmat Igor Grosu.

De asemenea, în contextul Zilei Internaționale a Democrației, în sala de ședințe plenare a avut loc o lecție publică cu participarea elevilor din clasa a IV-a de la Liceul „Vasile Vasilache”. Deputata Marcela Adam, secretara Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, le-a explicat copiilor ce este democrația, de ce trebuie respectate legile și cum trebuie protejate drepturile copiilor. Elevii au simulat un exercițiu de vot în care au aprobat, cu unanimitate de voturi, participarea lor activă în construirea unui stat democratic.

Ziua Internațională a Democrației a fost instituită de către Organizația Națiunilor Unite și este marcată anual la 15 septembrie. Cu acest prilej, Legislativul țării va organiza, pe parcursul unei săptămâni, mai multe evenimente publice, inclusiv tururi tematice ghidate în clădirea instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share