Igor Popa susține că hotărârea prin care i-a fost retrasă licența este ilegală

Igor Popa susține că hotărârea prin care i-a fost retrasă licența este ilegală. Într-un comunicat de presă, acesta susține că, Comisia pentru Etică și Disciplină nu este instanța adevărului, scrie bizlaw.md

”Membrii Comisiei care au votat aceasta hotărâre au sfidat nu doar garanțiile procedurale, dar și valorile unui stat de drept. Urmează să-mi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care activează în domeniul Dreptului să facem distincție între secretul profesional, libertatea de exprimare și obligațiile avocatului”, a precizat Igor Popa.

Amintim că, Comisia de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova a decis astăzi să retragă licența avocatului Igor Popa. La sfârșitul lunii septembrie, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat că membrii Comisiei pentru etică și disciplină urmează să examineze sesizarea lui Vlad Filat împotriva fostului său avocat, Igor Popa.

Atunci s-a anunțat că se va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun.

Total
0
Shares
Total
0
Share