Actual

Igor Șarov a fost confirmat în funcția de rector al USM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Șarov a devenit rectorul Universității de Stat din Moldova (USM) cu acte în regulă. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a semnat ordinul de numire în funcție a acestuia începând cu data de 18 martie, informează TV8.md

„În acest context, aducem sincere felicitări, urări de bine și de succes noului rector al Universității de Stat din Moldova, dlui dr., conf. univ. Igor Șarov, întregii comunități academice și studențești a USM, exprimând convingerea că USM pășește într-o nouă perioadă de evoluție, în care își va consolida poziția de centru educațional și științific important, mediu academic prosper, implicat activ în viața economică, socială și culturală a țării. Vă asigurăm, domnule rector Igor Șarov, de susținere pentru următorii cinci ani în care vom demonstra în continuare că performanța începe la USM”, se arată într-un mesaj de felicitare al colectivului USM.

Fostul ministrul al Educației, Igor Șarov, a fost ales pe 16 decembrie 2020 în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova, după ce la 9 noiembrie 2020, Igor Șarov a anunțat că revine în domeniul cercetării și că și-a depus candidatura pentru funcția de rector al USM.

Amintim că tot pe 9 noiembrie premierul Ion Chicu l-a demis pe Igor Șarov din funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, la fel ca și pe alți trei miniștri înaintați anterior de Partidul Democrat. Decizia a venit după ce PDM a anunțat că după alegeri își va retrage exponenții din executivul condus de Chicu.

loading...

Comments are closed.