Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului

Igor Talmazan, demis de la Serviciul Vama în urma unui scandal de corupție, este noul Secretar general al Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024. La fel, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Parlamentului.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al Serviciului Vamal și Secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Secretarul general se numește în funcție de Președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

În context, Tamara Gheorghița, care a ocupat funcția de Secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va fi Secretar general adjunct al Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share