Alte știri

IGP a înregistrat peste 130 de pretinse încălcări în timpul scrutinului prezidențial de astăzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea Inspectoratului General de Poliție (IGP) a anunțat că astăzi a înregistrat peste 130 de pretinse încălcări în timpul scrutinului prezidențial, comunică MOLDPRES.

Igor Dodon merită încă un nou mandat pentru că deține o echipă puternică, experiență și un program bine pus la punct, susține Ion Ceban

Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a menționat în cadrul unui briefing că oamenii legii au documentat 13 cazuri de blocare a traseelor către secțiile de vot. „În prezent, accesul către secțiile de votare este asigurat și nu sunt impedimente de deplasare a cetățenilor”, a spus Maxian.

El a adăugat că în a doua parte a zilei a crescut numărul cazurilor de fotografiere a buletinelor de vot. De asemenea, au fost documentate șapte sesizări cu privire la pretinse cazuri de corupere a alegătorilor. În adresa poliției au fost expediate și 48 de sesizări cu privire la transportarea organizată a alegătorilor și au fost depistate10 cazuri de agitație electorală în apropierea secției de votare, 24 de sesizări cu privire la starea de ebrietate a alegătorilor și comportamentul agresiv al acestora, dar și cazuri de nerespectare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19

Șeful de la IGP a îndemnat observatorii, dar și concurenții electorali să sesizeze direct polițiștii din preajma secțiilor de vot unde au loc încălcări.

Peste 6000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în păstrarea ordinii publice la scrutinul de astăzi.

loading...

Comments are closed.