Alte știri

IGSU a antrenat 11 autospeciale, pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile de protecție contra COVID – 19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a antrenat 11 autospeciale de intervenție, pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile de protecție contra COVID – 19, relatează Telegraph.md

IGSU continuă acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra COVID. Pe parcursul zilei de 29 martie pompierii și salvatorii au patrulat mai multe localități din țară pentru a atenționa oamenii despre riscuri, dar și despre măsurile care pot preveni infecția cu Coronavirus de tip nou.

Echipe de salvatori în costume de protecție au mers cu autospeciale de intervenție și au difuzat mesaje sonore către oameni. De informații utile au avut parte localnici din raioanele Ialoveni, Cahul, Criuleni, Ungheni, Hîncești, Cimișlia,  dar și municipiul Chișinău.

Oameni din 27 de localități din țară au avut parte de mesaje de avertizare, dar și de recomandări pentru prevenirea infecției COVID – 19. Acțiunile vor continua sistematic pe parcursul următoarelor zile.

Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID. În caz de situații de risc cetățenii pot apel Serviciul 112.

Mesaje audio similare vor fi difuzate prin sisteme sonore conectate la autospeciale de intervenție în toată țară, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele țării.

Astăzi 30 martie pompierii vor merge cu mesaje în localități din raioanele Călărași, Ungheni, Nisporeni.

Acțiunile salvatorilor și pompierilor vin în contextul susținerii Campaniei de informarea realizată de MAI în scopul prevenirii infectării cu COVID, alăturându-se polițiștilor și carabinierilor.

Citește și: Tinerii voluntari din Centrele de tineret din țară au lansat campania de mobilizare online „#Noi Stăm Acasă Pentru Că Ne Pasă, Dar Voi Cum Procedați?”

loading...

Comments are closed.