Alte știri

IGSU a însoțit convoiul cu echipament donat de România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi 19 februarie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a însoțit convoiul cu echipament donat de România. Angajații IGSU au întâmpinat camioanele de tonaj la intrarea în Republica Moldova și le-au escortat până la  intrarea în Piața Marii Adunări Naționale din municipiul Chișinău.

La frontieră, conducerea IGSU reprezentată de general -maior Mihail Harabagiu alături de alți oficiali a salutat colegii români care au venit cu  ajutoare în țara noastră. Treisprezece camioane de tonaj au trecut punctul de frontieră Albița-Leușeni.

Delegația din România a acordat cu titlu gratuit măști chirurgicale, măști de protecție de tip FFP3 costume de protecție, mănuși de protecție  în valoare de 2 milioane 295.000 euro.

Echipamentul a ajuns la Chișinău  în urma accesării Mecanismului Protecției Civile al Uniunii Europene  de către IGSU din Republica Moldova. În baza mecanismului accesat, Republica Moldova a primit recent echipament de protecție în sumă de 245.000 euro și din partea Republicii Cehe.

loading...

Comments are closed.