Social

IGSU a instalat 10 corturi în toate sectoarele din Chişinău, pentru informarea cetăţenilor despre pericolul infectării cu COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a instalat 10 corturi pentru informarea cetăţenilor despre pericolul infectării cu virusul COVID -19 în toate sectoarele municipiului Chişinău, informează TVR Moldova

Corturile au fost amplasate în trei locaţii tradiţionale – la Piaţa Centrală, Gara de Nord şi Gara de Sud, precum şi pe intersecţiile străzilor A. Puşkin – bd. Ştefan cel Mare, A. Russo – bulevardul. Moscovei, strada Ismail – bulevardul D. Cantemir, Cuza Voda – Independenţii, strada I. Creangă, bulevardul Mircea cel Bătrân şi strada Calea Ieşilor.

Pe parcursul zilei angajaţii IGSU, carabinierii şi cursanţii Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare” vor difuza mesajele de prevenire prin sistemul sonor, vor distribui oamenilor măşti de protecţie şi pliante informative cu regulile de protecţie personală care trebuie să fie respectate pentru evitarea infectării.

Decizia de a reinstala punctele de informare anti COVID are drept scop prevenirea răspândirii a virusului prin avertizarea oamenilor, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care în fiecare zi luptă în prima linie pentru viaţa fiecărui pacient.

Conform orarului planificat punctele de informare vor activa în intervalul orelor 8:00–19:00 în dependenţă de fluxul persoanelor pentru ca aceştia să poată beneficia de toată informaţia de prevenire.

Activităţile întreprinse de IGSU în comun cu subdiviziunile MAI sunt desfăşurate în cadrul Campaniei naţionale de informare şi responsabilizare “Fii în siguranţă! COVID -19 nu a dispărut”, lansate de Ministerul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și: VIDEO // Șofer filmat cu un bebeluș în brațe: Martor: Mergea cu 130 km/h și de la el mirosea a alcool

loading...

Comments are closed.