Social

IGSU a instalat 10 corturi pentru informarea cetățenilor despre pericolul infectării cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 24 martie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat 10 corturi pentru informarea cetățenilor despre pericolul infectării cu virusul COVID -19 în toate sectoarele municipiului Chișinău.

Corturile au fost amplasate în trei locații tradiționale – la Piața Centrală, Gara de Nord și Gara de Sud, precum și pe intersecțiile străzilor A. Pușkin – bd. Ștefan cel Mare, A. Russo – bulevardul. Moscovei, strada Ismail – bulevardul D. Cantemir, Cuza Voda – Independenții, strada I. Creangă, bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Calea Ieșilor.

Pe parcursul zilei angajații IGSU, carabinierii și cursanții Academiei de Poliție “Ștefan cel Mare” vor difuza mesajele de prevenire prin sistemul sonor, vor distribui oamenilor măști de protecție și pliante informative cu regulile de protecție personală care trebuie să fie respectate pentru evitarea infectării.

Decizia de a reinstala punctele de informare anti COVID are drept scop prevenirea răspândirii a virusului prin avertizarea oamenilor, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care în fiecare zi luptă în prima linie pentru viața fiecărui pacient.

Conform orarului planificat punctele de informare vor activa în intervalul orelor 8:00–19:00 în dependență de fluxul persoanelor pentru ca aceștia să poată beneficia de toată informația de prevenire.

Activitățile întreprinse de IGSU în comun cu subdiviziunile MAI sunt desfășurate în cadrul Campaniei naționale de informare și responsabilizare “Fii în siguranță! COVID -19 nu a dispărut” lansate de  Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

loading...

Comments are closed.